Masterclas Cashflow

Wanneer
In overleg
Kosten
€ 3.950,-
PE punten
n.v.t.

Inleiding

Begrip krijgen bij de thema’s Rentabiliteit, CashFlow en Liquiditeit.

Een wedstrijd element: Welke groep creëert het beste businessplan? Wat ga je als groep doen om de markt- en ondernemingsproblematieken uit de casus te boven te komen?

En hoe pakt dat dan businessplan dan financieel uit op het thema Cash Flow in de komende jaren? Welke gevolgen heeft dit voor uw financieringsstructuur?

Hoe stuur je op Cash Flow gedurende de tijd? Aan welke knoppen kan ik dan draaien en hoe doe ik dat tijdig? Welke informatie kan je daar bij helpen en hoe organiseer je dat?

 

Inhoud

• Rentabiliteit, Cash Flow en Liquiditeit
• Financiële analyse in combi met bedrijfsanalyse
• EBITDA
• Netto Werkkapitaal
• Investeringen (CAPEX)
• Financieringsmogelijkheden

 

Duur, doorlooptijd en wijze van aanbod

Dit betreft een programma van 2 x 3,5 uur. Prima te organiseren op 2 avonden, bijvoorbeeld te starten na de reguliere werkdag. 

Locatie is afhankelijk van de doelgroep en de wensen van de opdrachtgever.

 

Resultaat

Een groep enthousiaste deelnemers die met een goed gevoel over u als organisator de avondsessies afsluiten èn inhoudelijk wijzer zijn geworden op het gebied van cash flow. Daarnaast kunnen een aantal van uw commerciële bankiers mee in het programma waardoor zij hun klanten weer op een andere manier kennen èn een prima aanknopingspunt hebben om later in gesprek te gaan.
Trainers

 • Drs. Ing. Bart van der Wielen

  Oprichter, eigenaar en meewerkend voorman binnen WDL. Een financiële vakman gecombineerd met praktijkervaring als ondernemer. 

  Meer info over Bart?    

  Heeft u een vraag voor Bart ? Klik hier om contact met hem op te nemen.

  .
 • Frank Willems

  Frank beschikt over een brede ervaring in het coachen, adviseren en begeleiden van ondernemers bij (complexe) financieringsvraagstukken.  

  Meer info over Frank? 

  Heeft u een vraag voor Frank? Klik hier om contact met hem op te nemen.