Gestapeld Financieren (e-learning)

Wanneer
e-academy/doorlopend
Kosten
€ 450,- vrij van BTW
PE punten
NBA: 16 / NOAB: 8 + 4

Inleiding


Een bancaire financiering is door onder andere de toegenomen kapitaaleisen geen vanzelfsprekendheid meer. Tegelijkertijd is er veel kapitaal op zoek naar een hoger rendement. Zie hier de voedingsbodem om als financieel regisseur toegevoegde waarde te creëren. Het combineren van verschillende financieringsvormen met verschillende condities, voorwaarden en looptijden is in het sterk veranderende financieringslandschap een specialisme op zich. Het vinden van de juiste financieringsstructuren, financieringspartijen, voorwaarden en condities is een fantastisch vak met veel potentieel toegevoegde waarde.

Inhoud


- Actuele ontwikkelingen in de financieringsmarkt
- Uitdiepen van diverse financieringsvormen, crowdfunding, peer to peer lending, obligaties, participaties
- Welke partijen zijn er in de markt? Werkwijze, overeenkomsten, verschillen, voorwaarden en condities
- Het structureren van een gestapelde financiering; meest voorkomende structuren, invloed op bancaire tarieven, juridische aspecten.
- Commerciële aspecten;, welke argumenten zijn er vanuit MKB perspectief, hoe de klant te overtuigen van een gestapelde financieringsstructuur, tips en tricks

Duur, doorlooptijd en wijze van aanbod


Dit programma kent een duur van in totaal 16 uur. Vanwege de hoge digitale component bepaalt u zelf de snelheid waarmee u dit programma doorloopt. Na afloop van dit programma kunt u in overleg een (telefonische) afspraak inplannen met onze trainer Willem Schiffers om een actuele casus te bespreken.  

 

Resultaat


Na afloop van dit programma bent u op de hoogte van de meest actuele niet-bancaire financieringsvormen en de bijbehorende partijen. U kent de gevolgen van het combineren van deze financieringsvormen met reguliere bancaire producten op zowel commercieel, risico- en procestechnisch gebied. Daarnaast kunt u deze vormen op de juiste wijze adviseren/verkopen naar uw relatie.

Trainers

 • Drs. Ing. Bart van der Wielen

  Oprichter, eigenaar en meewerkend voorman binnen WDL. Een financiële vakman gecombineerd met praktijkervaring als ondernemer. 

  Meer info over Bart?    

  Heeft u een vraag voor Bart ? Klik hier om contact met hem op te nemen.

  .
 • Willem Schiffers

  Willem beschikt over een brede ervaring in het coachen, adviseren en begeleiden van ondernemers bij (complexe)  financieringsvraagstukken. 

  Meer info over Willem?

  Heeft u een vraag voor Willem? Klik hier om contact met hem op te nemen.

  .