Ontwikkeling en Mobiliteit

Als gemeente wilt u graag dat medewerkers en leidinggevenden meer investeren in hun ontwikkeling en mobiliteit om beter te kunnen inspelen op de ambities waarvoor zij zich gesteld zien.

De ingeslagen weg heeft (nog) niet het gewenste effect opgeleverd. Het opleidingsbudget wordt nagenoeg niet gebruikt.

Dat is het moment om het 70:20:10 gedachtegoed te implementeren. Er blijkt dat 90 % van het opleidingsbudget wordt gebruikt om zich via 10% formele opleidingen, trainingen en cursussen te ontwikkelen. Effectiever is het om juist te investeren in de 20% samenwerking en de 70% werkplekgerelateerd leren. Medewerkers komen met elkaar in gesprek over hun ontwikkeling en er ontstaat een sfeer waarin ontwikkelen één op één gekoppeld is aan – en nog mooier – geïntegreerd is in de dagelijkse praktijk.

Talentontwikkeling optima forma. Mensen zien kansen en nemen meer en meer de regie in hun loopbaan.

Onze benadering is gestoeld op implementatie van het 70:20:10 gedachtegoed. Methodisch hanteren wij deze zienswijze door het Model van Strategisch Opleiden (Bergenhenegouwen, Mooiman, Tillema, 1992) te laden met de juiste instrumenten.


Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met René van Leeuwen. Hij staat u graag te woord om te bespreken hoe uw ideale situatie bereikt kan worden.

< Vorige pagina

Uw maatschappelijke omgeving

De uitdagingen in non-profit sector en voor de overheid zijn groot. De maatschappij ontwikkelt zich razendsnel, de media is een belangrijke factor, de financiƫle druk vanuit de politiek neemt stevig toe en de flexibiliteit in uw organisatie wordt een key-factor. Maar hoe gaat u om met deze financiƫle druk die een stevige stroomlijning vergt? Bezuinigen met de kaasschaafmethode is niet meer effectief. En hoe krijgt u uw medewerkers mee in deze ontwikkelingen? Daarvoor is het ziekteverzuim te hoog en de toenemende kans op procesfouten te groot?